Eveniment cultural unic la Roman

Muzeul de Istorie Roman, a găzduit Conferinţa Naţională de Antropologie Urbană, aflată la a IV-a ediţie, ce s-a desfăşurat între 2 şi 3 noiembrie 2012. Evenimentul este unul unic în peisajul cultural al orașului nostru atât prin caracterul său național, cât și prin amploarea acestuia. Astfel, ”Casa Nevruzzi” a găzduit concerte susținute de elevi ai Școlii de Artă ”Sergiu Celibidache”, prelegeri academice, concursul fotografic destinat elevilor intitulat ”Orașul nostru în secolul XXI” ș.a.

Conferința a fost moderată de prof. univ. dr. Adrian Majuru care a prezentat împreună cu invitaţii săi diferite teme interesante, precum: psihologia și habitatul urban, relația dintre mass-media și grupurile sociale; date referitoare la fenomenul de tranziţie; personalităţi feminine etc. Sinagoga din Piatra Neamţ, monument istoric, a fost încadrată în contextul etnic, religios și demografic al urbei nemțene.

În cadrul activităţii s-a desfăşurat un concurs de fotografii realizate de către adolescenţi. Participanţii au surprins orașul mușatin din diverse unghiuri și şi-au susţinut fotografia printr-un argument. Marele premiu a fost obținut de către Oana Spătariu, elevă în clasa a X-a D. Domnul Marius Neculai, unul din amfitrionii manifestării, a înmânat câștigătoarei marele premiu: „Despre concurs am aflat de la tatăl meu care lucrează la Muzeu de ceva vreme. Nu pot spune că fotografia reprezintă o pasiune, doar voiam sa încerc ceva nou. Recunosc că înainte de concurs nu înţelegeam termenul de „antropologie” , dar îmi place să mă implic în concursuri de toate felurile pentru că îmi oferă şansa de a învăţa câte ceva.” Mai trebuie amintite aici și lucrările celorlalte eleve din Colegiul nostru, respectiv Diana Lucaci, Emilia Pavel şi Elena Maftei.

Le urăm mult succes în continuare!

2 thoughts on “Eveniment cultural unic la Roman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s