Revista Musatinii

Revista ”Muşatinii” continuă o tradiţie existentă în cadrul Colegiului Naţional ”Roman-Vodă” de câteva generaţii.

Numărul 29

”Apă din Piatră”. O tabără dedicată spiritualității ortodoxe, istoriei Basarabiei și limbii române.

Numărul 27

Ibida, cetatea eternă. O experiență de neuitat pentru opt Mușatini: a șasea ediție a taberei arheologice de la Ibida (Slava Rusă), jud. Tulcea.

Numărul 23

O tradiţie: tabăra arheologică de la Ibida

Numărul 22

* Numărul 22 – O incursiune în istoria locală

Numărul 21

* Numărul 21 – “Ibida revival!”

Numărul 20

Numărul 19

Number 18 – English version

Numărul 18 are în prim-plan colaborarea româno-maghiară din cadrul proiectului “Learning Democracy – Student self-government-

Numărul 17 este unul “special”, întrucât prezintă în detaliu tabăra de la Ibida, Slava Rusă. În paginile revistei puteţi afla mai multe despre această călătorie din perspectiva participanţilor.

Numărul 16 este dedicat invențiilor și inovațiilor care au schimbat cursul istoriei. Din multitudinea de progrese științifice au fost selectate doar câteva care au depășit spațiul laboratoarelor și au pătruns în viața cotidiană, schimbându-i definitiv cursul.

Numărul 15 combină o serie de proiecte școlari mai vechi cu unele de dată recentă. Într-o lume în care puterea este dată de informații este esențială realizarea interacțiunii între cei pasionați de istorie. În plus, la fel de importantă este și prezentarea specificului național în cadrul procesului de globalizare care tinde să ”înghită” națiuni întregi.